EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пловдив: Програмата за заетост с четворен бюджет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив: Програмата за заетост с четворен бюджет

mail18:20 | 23.05.2022прегледи 1368 коментарикоментари 0


Регионалната програма за заетост на област Пловдив тази година е с четири пъти по-голям бюджет. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация след заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие.

Сумата, определена от Министерството на труда и социалната политика за областта, е 2 595 717 лева, като това ще осигури финансирането на 482 работни места при средно възнаграждение от 897,55 лева на работник месечно. Средствата включват и осигуровки за сметка на работодателя, както и добавки за клас прослужено време.

Програмата ще започне на 10 юни и ще приключи на 9 декември, като през този шестмесечен срок наетите лица ще работят на пълно работно време. 

Общият размер на финансовите средства за област Пловдив е разпределен пропорционално между 18-те общини на територията й, в съответствие с относителния дял на получената обща оценка, според критериите, обясниха от областната администрация. Най-много работни места ще бъдат осигурени в община Карлово - 80, следвана от Асеновград - 50 и Садово - 43. Най-малко ще са наетите безработни в Лъки - 5.

Регионалните програми за заетост са инструмент на политиката по заетостта, чрез който местните организации и общности могат да решават проблеми на местните пазари на труда чрез разкриване на нови работни места за безработни лица от уязвимите групи. Основната им цел е повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване качеството на работната сила в регионите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg