EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пловдив очаква 2 млн. туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив очаква 2 млн. туристи

mail12:05 | 25.01.2019прегледи 860 коментарикоментари 0


Очакваме 2018 да е най-успешната в цялата история на статистиката в българския туризъм с над 9 млн. туристически посещения на чужденци. Отчитаме и 7,2 млрд. лв. приходи от международен туризъм за единадесетте месеца на миналата година – повече, отколкото за цялата 2017-а. Данните ще бъдат съобщени в края на този месец. Това говори, че секторът се развива наистина устойчиво и с всяка нова година надгражда постигнатото. Това заяви министърът на  туризма Николина Ангелкова в тв интервю.

Само по инициативата Пловдив – европейска столица на културата 2019 г. се очакват близо 2 млн. туристи. Така ще дадем още една възможност да покажем многообразието на нашата страна пред света и потенциала на българския туризъм. Зимният сезон също стартира много добре с около 5% ръст на посещенията, посочи министър Ангелкова. Най-многобройни са гостите от Гърция, Румъния, Великобритания, съседните страни, дори и от конкурентите ни Германия, Австрия и др.

Тя акцентира, че през настоящата година фокус ще бъдат инвестициите в сектора и вътрешният туризъм. Ще бъдат организирани инвестиционни турове, които да запознаят бизнеса с възможностите на България като целогодишна дестинация.  


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg