EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пловдив без данъци за санирани сгради?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пловдив без данъци за санирани сгради?

mail14:00 | 23.04.2012прегледи 498 коментарикоментари 0


Община Пловдив ще освободи от данъци санираните сгради,  включени в проекта "Енергийно обновяване на българските домове". Това каза в Пловдив министърът на регионалното развитие и  благоустройството Лиляна Павлова, след като представи пред  пловдивчани проекта. Целта е да се осигурят по-добри условия на  живот за гражданите в многофамилните жилищни сгради, а по този  начин се повишава и качеството на жизнената среда, и  изпълнението на мерки за енергийна ефективност, допълни тя.
Проектът е по оперативната програма "Регионално развитие" и е  на стойност 50 милиона лева. Финансова помощ ще получат  сдружения на собственици, регистрирани по реда на Закона за  управление на етажната собственост. За всяка одобрена сграда  собствениците ще получат финансова помощ до 50 процента от  стойността на обновяването.
Министър Павлова уточни, че жители в 10 общини вече ползват  преференцията освобождаване от данък "сгради". Община Пловдив ще бъде пълноценен партньор на държавата при тази преференция,  като за всеки собственик пооделно ще се преценява дали тя ще  бъде за пет, или за седем години, допълни тя. Желаещите обаче да се възползват от програмата трябва да разполагат авансово с  между 3000 и 5000 лева. Като вариант за осигуряването на тази  сума министър Лиляна Павлова посочи и заем от банка, като според разчетите й той може да се изплати за шест месеца при  погасителна вноска 35 лева на месец.БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158