EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев: Ситуацията с избора на фирми за почистване е критична

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев: Ситуацията с избора на фирми за почистване е критична

mail13:28 | 18.12.2009прегледи 630 коментарикоментари 0


За около 4000 км републиканска пътна мрежа ще бъдат обявени малки обществени поръчки за зимно почистване за 50 хил. лв. Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев, цитиран от агенция Фокус. Причината е, че вместо през март, обществени поръчки в 66 района в страната за избор на фирми, са се провели през септември. Така в момента недоволни фирми обжалват избора в 14 района, като за пет от тях е намерен временен начин за чистене, обясни Плевнелиев. В другите 9 района, обаче ситуацията е критична. Там освен, че няма договори, има жалби на фирми в КЗК, която трябва да се произнесе.
Малките обществени поръчки ще са за участъците от 1480 км между Ботевград и Сливница, за 1200 км в Пловдив и участъци в Стралджа и Габрово. Те ще са за обем свършена работа, която ще се остойностява.
„Малката поръчка от 50 хил. лв. ще ни свърши работата. Проблемът е, че когато имаме толкова голяма мрежа от 1480 км една малка поръчка не ни решава проблема”, каза министърът.
Той допълни, че малките обществени пръчки ще спасят положението за кратко време и ще възникнат проблеми за МРРБ, ако снегът продължава да вали и след Нова година. Има вариант в почистването да се включи и „Гражданска защита”.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg