EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев: Русе сред градовете с ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев: Русе сред градовете с ръст

mail15:10 | 20.12.2010прегледи 955 коментарикоментари 0


Русе през последната година и половина "дърпа" напред в няколко икономически области и е един от успелите седем центрове на растеж, заяви в крайдунавския град министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, предаде БТА.
Министърът посочи, че Русе усвоява пари от еврофондовете в няколко направления, променя градската среда, до края на 2011 година ще осъществи цялостна промяна на концепцията за транспорт, ще получи десетки милиони левове държавна подкрепа по интегрирания транспортен цикъл, ще усвои пари от еврофондовете за здравеопазване.
Във връзка с развитието на Русе вече се говори за скоростни пътища, индустриални зони и нови работни места, каза Плевнелиев.
Той свърза осъществяването на европейската Дунавска стратегия с успешното развитие на Русе, тъй като целта е на се направи река Дунав работеща комуникационна артерия на Европейския съюз.
Според министъра сега се ползват едва 8 на сто от корабоплавателния капацитет на река Дунав.
Министър Росен Плевнелиев бе в Русе за откриване на първия етап на Mall Rousse, който е най-големият търговски-развлекателен център в региона. Разпределен на три нива, центърът предлага 40 000 кв. м търговска площ.
Инвестицията - 90 милиона евро, е на Real Estate Services Bulgaria /RESB/. За първият етап от откриването на комплекса за клиенти е отворен хипермаркет и ще работят 11 киносалона.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg