EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевнелиев: Искаме компании, които строят магистрали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевнелиев: Искаме компании, които строят магистрали

mail16:40 | 18.02.2011прегледи 1608 коментарикоментари 1


Радвам се, че има много широка палитра на компании, които участват. Ние завишихме критериите във връзка с притесненията на автомагистрала „Тракия”, Лот 4 и виждате колко фирми се появиха. Очакваме компании, които имат силна финансова стабилност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев при отваряне на офертите за строежа на Лот 1 на автомагистрала „Марица”, предаде агенция „Фокус”. Това е по-малкият лот с дължина 31.4 км. и бюджетът му е 150 – 170 млн. лв., но все пак офертите ще покажат, каза Плевнелиев. По думите му финансовата стабилност на фирмите се доказва с налични 20 млн. лв. банкови гаранции, с декларации за три години назад и бюджети. „Искаме да имаме компании, които могат да строят магистрали. В тази открита процедура участват и 5-6 български компании, които най-вероятно ще бъдат и подизпълнители. Пожелавам си да има много по-малко компании отстранени на етап разглеждане на техническите оферти. Това е политическо послание от нас към Брюксел”, обясни регионалният министър. Плевнелиев подчерта, че е решен и проблемът с прокуристите, за да няма компании, които имат по 200 – 300 прокуристи събиращи подписи. Този проблем е изчистен, допълни министърът.
12 броя участници са подали оферти за участие в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет допълнително проектиране и строителство на автомагистрала „Марица” Оризово – Капитан Андреево, участък лот 1 „Оризово - Димитровград”, каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството. Според министъра това е рекорден брой подадени документи. Офертите са със силно италианско, гръцко и австрийско участие. Има фирми от Испания, Хърватия, Германия и България.
По реда на подаване на кандидатурите фирмите са - Чи Ем Чи ди Равена, „Терна” АД, Консорциум „Марица-1”, „Актор АСД”, „Джей Енд Джи Пи Авакс С.А.”, обединение „Марица -1”, сдружение „Марица-Алпине-СК-13”, Консорциум „Щрабаг България-Марица-1”, „Мапа Иншаат Ве Тиджарет”, сдружение „Салваторе Матереж АД – инж. Калудио Салини Гранди ливори” АД, консорциум „Рубау – Софтстрой” и „Пицароти ИПС-Лот1” ДЗЗД.
Беше обявена 9-членна комисия, която ще разгледа офертите. Тя трябва да се произнесе в 55-дневен срок. Председател на комисията е Десислава Стефанова.


 


 
Коментари
 
ИЗВЪН МАГИСТРАЛАТА - 23-02-2011 г. 14:57:18

ИСКАМЕ МИНИСТЪР КОЙТО ДА МИСЛИ ЗА НАРОДЪТ! Народът очаква от Плевнелиев, ЧИНОВНИЦИТЕ в МРРБ да си изпълнят високо експертно и много честно задачата за балконите:Надяваме се,че вече правилата са интегрирани Въпросът накратко е: 1. Какво е обещаното решение на проблемът с незаконно усвоените балкони в цяла България? Тук имаме закъснение от срокът,който сам си сложи и обеща министърът в студиото на Дарик радио, а именно 1 януари 2011г. Защо продължава терорът от страна на ДНСК върху обикновени граждани, да си разрушават остъклените балкони,след като ДНСК е сезирано чрез медиите за целия проблем касаещ един милион остъклени и усвоени балкони в цяла България? На 1 февруари Плевнелиев даде пресконференция за незаконното строителство,но не каза нищо нито за "остъклените" нито за бутането на незаконната почивна станция на Министерски съвет в чашката на яз.Искър, както беше обещал в интевюто пред Дарик! Тези неща Високо уважавани Журналисти не бива да забравяте и да питате! Защото, ако на хора които не си дъ

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg