EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевен: Три нови проекта по ОПРР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен: Три нови проекта по ОПРР

mail15:07 | 04.08.2016прегледи 723 коментарикоментари 0


Община Плевен депозира три проекта за оценка по ОП "Региони в растеж", съобщи общинският пресцентър, цитиран от БТА.

Проектите, включени в инвестиционната програма на община Плевен, са за близо 50 милиона лева, от които се разчита на безвъзмездна финансова помощ за над 47 милиона лева. Трите предложения имат бюджет от 87 на сто от инвестиционната програма. Проектът "Градска среда" е за 13,844 милиона лева, безвъзмездна помощ, със срок на изпълнение 30 месеца. Предвижда се ремонт на 30 обекта. В централната пешеходна зона са три от тях - реконструкция на Градската градина, рехабилитация на Водната каскада и реконструкция на пл. "Стефан Стамболов". Проектирана е реконструкция на пет моста над река Тученишка в Плевен, изграждане на четири нови детски площадки и 15 улици и булеварди и надлез в Плевен.

Плевен е готов и с проектното предложение за подобряване на условията за модерни образователни услуги на стойност 10,223 милиона лева със срок на изпълнение от 30 месеца, който също разчита напълно на безвъзмездна помощ. Той цели да обнови образователната инфраструктура, за въдеде мерки за енергийна ефективност в училища и детски заведения, реконструкция на сгради и прилежащите им дворни пространства на девет обекта.

По инвестиционен приоритет "Интегриран градски транспорт" Плевен продължава с модернизацията на екологичния тролейбусен градски транспорт. Депозираното предложение е на стойност 17,243 милиона лева, също с безвъзмездна помощ, със срок на изпълнение 48 месеца. Чрез него ще бъдат доставени 14 нови тролейбуса, две сервизни машини, ще бъде внедрена електронна система за таксуване на пътниците и система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в областния град. Индикативната дата за начало на изпълнението на проектите е ноември 2016 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg