EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Плевен: Медицинският университет с Център за чужди студенти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен: Медицинският университет с Център за чужди студенти

mail17:32 | 19.04.2016прегледи 1008 коментарикоментари 0


Медицинският университет в Плевен подготвя създаване на Център за чуждестранни студенти към висшето училище. Това съобщи на БТА ректорът проф. д-р Славчо Томов.
Той уточни, че изграждането на новото самостоятелно звено се налага заради изключително големия интерес от страна на чужденците към специалностите, които предлага университетът. В момента се обучават над 600 чужденци, като голяма част от тях са от страните от Западна Европа, предимно от Великобритания, а много от желаещите не можем да приемем, поясни Томов.
Предвид новите обстоятелства, в структурата на университета се налага създаване на самостоятелно звено, което ще се грижи за приема на чужденци и за разрешаване на различни техни проблеми, свързани с ежедневието им в Плевен. Университетът разполага със самостоятелна сграда, дарена на висшето училище, където ще бъде настанен новият център, посочи проф. Томов.
Промените в законодателството в образователната сфера у нас стимулират развитието на онези специалности, към които има интерес, коментира ректорът и допълни, че това е политика на академичното ръководство от години. Вече имат разработен проект за разширяване на капацитета, който да достигне обучението на 3000 студенти.
В университета днес е организиран третият предварителен конкурсен изпит - по химия. Резултатите от него ще важат за прием на студенти, освен за специалността "Медицина", и за специалността "Фармация" в новия факултет по "Фармация", който се открива тази есен.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg