EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плевен - база за китайски стоки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плевен - база за китайски стоки

mail15:19 | 28.05.2012прегледи 674 коментарикоментари 0


В Плевен може да бъде изградена база за разпространение на  китайски стоки в цяла Европа. Това съобщи заместник-кметът на  общината Антон Босилков. Идеята е обсъдена при посещението в Китай на водената от  Босилков делегация на общината. Предложението е от китайска  страна в побратимения на Плевен град Янчуан в община Чунцин.  Очаква се китайски бизнесмени да посетят Плевен, за да им ще
бъде предложен терен за базата, каза Босилков. Плевенската  община е заинтересована, защото инвестицията ще създаде нови  работни места, коментира заместник-кметът. Домакините му от  Китай са заявили, че тяхната страна предвижда да инвестира 10  милиарда долара в Европа, от които около 1,6 милиарда - в  България. Китайците проявявали интерес към българското  винопроизводство, производството на слънчоглед и рафинирането на олио.
По време на визитата си делегацията на община Плевен е  представила възможностите, които предлага градът за туристически бизнес, на китайски фестивал. Към предложението, освен китайски туроператори, интерес са проявили и туроператори от Русия и  Канада. Плевен ще бъде посетен през тази година от две китайски  бизнесделегации - в средата на юни и през 10 декември, уточни  Босилков.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg