EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плашат Шотландия с бедност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плашат Шотландия с бедност

mail18:50 | 04.02.2021прегледи 530 коментарикоментари 0


Сериозен удар ще бъде нанесен на икономиката на Шотландия, ако тя излезе от Обединеното кралство. Такъв е изводът на авторите на публикувания днес доклад на Лондонското училище по икономика (LSE). В електронното си издание в. "Файненшъл таймс", цитирано от БНР, отбелязва, че изследването е подготвено на фона на призивите на ръководството на управляващата Шотландска национална партия да бъде организиран нов референдум по въпроса за независимостта.

Според сценария, при който Шотландия получава независимост и се присъединява към ЕС, доходите на човек от населението спадат с 6,3-7,6 на сто заради граничните и митническите бариери. Очаква се още стокообменът с останалата част на Великобритания да намалее почти шест пъти. Свиването на доходите на човек от населението на Шотландия при оставането във Великобритания след излизането на Обединеното кралство от ЕС в дългосрочна перспектива няма да превиши 2 %.

Шотландската икономика е тясно свързана с останалите части на кралството, на които се падат над 60 % от износа ѝ.

Първият референдум за независимостта на Шотландия бе през септември 2014 година и на него с подкрепата на 55 на сто от гласувалите победиха привържениците на оставането на Шотландия в Обединеното кралство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150