EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

План срещу нефтените разливи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

План срещу нефтените разливи

mail09:20 | 02.12.2011прегледи 626 коментарикоментари 0


Правителството прие Национален авариен план за борба с нефтени разливи. Той е част от Националния план за защита при бедствия и урежда дейностите на отговорните български институции за противодействие на аварийни разливи на море и минимализиране на екологичните и икономически последствия от тях, съобщи правителствената пресслужба.
Съществуващият интензивен морски трафик в крайбрежната зона, териториалните води на страната, прилежащата зона и в открито море, превозът на суров нефт, нефтопродукти и други опасни и вредни субстанции, проучванията и добивът на нефт и газ в континенталния шелф на страната са свързани с относително висок риск от замърсяване на морската среда.
Задачите на плана са да осигури навременно и ефективно противодействие при разлив или опасност от разлив чрез оценка на риска; информация за наличните средства за комуникация и за начините за осъществяване на информационен обмен и взаимодействие при провеждане на действия по ликвидирането на възникнали нефтени разливи; установяване на приоритетните брегови райони за защита и почистване; предвиждане и поддържане на минимално необходимо оборудване за противодействие при замърсяване; поддържане на необходимия персонал и оперативна организация за действието му; провеждане на тренировки за оценка и подобряване на подготовката; препоръчителни действия в случай на нефтен разлив. В плана са описани основните процедури за реагиране при възникване на инциденти и аварии в морската среда.
Националният авариен план за борба с нефтените разливи се въвежда в действие и се прекратява със заповед на министър-председателя.

 


Тагове: разливи, нефт, план
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg