EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Плаваща фотоволтаична платформа в Сингапур

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Плаваща фотоволтаична платформа в Сингапур

mail16:40 | 13.06.2017прегледи 1230 коментарикоментари 0


Недостигът на земя силно е ограничил въвеждането на соларната енергия в Сингапур. Плаващите соларни панели обаче са постижима алтернатива за града-държава, заобиколен от вода.

В резервоара Тенге в западен Сингапур е изградена едномегаватова плаваща слънчева фотоволтаична тестова платформа. Размерите й са 1 хектар или 1.5 футболни игрища. Генерираната енергия ще захранва националната електрическа мрежа, осигурявайки електричество на до 250 домакинства.

Инсталацията включва многобройни соларни решения от доставчици за проучване на експлоатационните качества и разходната ефективност на плаващите соларни платформи. Например, системни интегратори  преобразуват постоянния ток, произведен в соларните панели, в променлив ток за употреба в електрическите мрежи. В допълнение, формован калъф ниско напрежение и миниатюрни прекъсвачи защитават електрическите вериги във водата.

В Сингапур – държава с площ от само 719 кв. км и население от 5.6 милиона – високото средногодишно количество на слънчево излъчване от около 1,500 kWh/кв.м. прави слънчевата енергия привлекателен източник на възобновяема енергия. Плаващите соларни платформи ще се охлаждат по естествен начин от заобикалящата ги вода, което значително повишава ефективността на добиваната енергия. Проучване установява, че естественият охлаждащ ефект на водата под соларните клетки ги прави до 11% по-ефективни от соларните панели, поставени на сушата. Като синергичен ефект, плаващата платформа помага да се намали изпаряването на ценната вода.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg