EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пивоварите смело образоват любителите на бира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пивоварите смело образоват любителите на бира

mail13:00 | 28.04.2010прегледи 729 коментарикоментари 0


Българската стопанска камара отличи Съюзът на Пивоварите в България с награда за проекта й за изследване и популяризиране традициите на пивопроизводството и качествата на българската бира. Признанието е и за иновативен подход в реализацията на информационната кампания за българската бира, стартирана в началото на 2009 г.
Според социологически проучвания за нагласите и навиците на консумация на бира в България по време на кампанията се установява, че с 13% се е увеличил броят на хората, информирани за натуралния характер на пивото и свойствата на естествените му съставки - малц, хмел, бирена мая. С 11% е нараснала и разпознаваемостта на специфичните бирени ритуали и култура.
В края на 2009 г. с образователна цел беше разпространен международният научен дайджест за ефекта от умерената консумация на бира, който включва 140 статии с научни изследвания по темата. Около 40% от пълнолетните потребители в страната проявяват интерес и четат публикации, свързани с различните аспекти на бирата – натуралност, естествени съставки, традиции и ритуали.
Информационната кампания за българската бира продължава и през 2010 г. с подкрепата на всички нейни членове на съюза: ”Болярка - ВТ” АД, “Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг България” АД и “Ломско пиво” АД. И тази година ще предложим на нашите потребители интересни факти и резултати от нови проучвания за качествата на кехлибарената напитка”, коментира още председателят на Съюза на пивоварите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg