EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ПИБ: Без такси днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ПИБ: Без такси днес

mail12:03 | 30.06.2014прегледи 2790 коментарикоментари 0


Поради нарастващия брой на клиентите, които в петък са направили заявка за теглене на суми и днес искат да се откажат от тегленето и нарушаването на депозитите, Първа инвестиционна банка няма да събира предвидените по тарифа такси. Това се посочва в съобщение, поместено на интернет-страницата на банката. Офисите на Fibank /Първа инвестиционна банка/ в цялата страна работят с усилено темпо и обслужват всеки клиент. Много клиенти, дошли да внасят средства, ще бъдат обслужени на отделни бюра. Благодарим на всички клиенти за търпението и доверието, както и за това, че не се поддадоха на зловредните слухове срещу българската банкова система, заявяват от Първа инвестиционна банка, се посочва още в съобщението.

* * *

ДАНС продължава работата по изясняване на опитите за дестабилизация на банковата система в страната. В агенцията е отворена телефонна линия 02/8147095 за сигнали на граждани, които са получили съобщение - sms или email, съдържащо негативна информация за състоянието на български банки. Сигнали могат да бъдат подавани и на електронен адрес press@dans.bg.

Репортаж на Reuters

Десетки български граждани чакат пред клоновете на Първа инвестиционна банка днес за да изтеглят спестяванията си, въпреки уверенията на правителството, че парите им са на сигурно място, съобщи Ройтерс, цитиран от БНР.

Българските власти разследват опитите за дестабилизиране на банковата система и смятат, че се води телефонна и интернетна кампания за разпространяване на слухове, които пораждат криза, излагаща на показ слабото икономическо управляние в най-бедната държава в ЕС, съобщава Ройтерс. Агеницята пише, че опашките в центъра на София са по-малки от тези в петък.

Ройтерс цитира 60-годишна жена, представила са като Гергана, която казва, че е дошла, защото си спомня какво е станало преди 20-тина години, когато настъпи хиперинфлация и банкрутираха 14 банки. Вярвам на президента, но мисля, че е той е подведен от банкерите, заявява Гергана. Друг гражданин - Иван е цитиран да казва, че ще премести спестяванията си в притежавана от чужденци банка.

Около две трети от българските институциии, отпускащи заеми, сега са притежание на чуждестранни банки, което е в рязък контраст със средата на 90-те години, когато имаше твърде малко чуждастранни инвестиции в страната, коментира Ройтерс.

Президентът Плевнелиев и други видни политици се опитват да убедят българите, че техните спестявания са защитени, допълва агенцията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg