EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Печатът тази сутрин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът тази сутрин

mail08:45 | 13.03.2014прегледи 1128 коментарикоментари 0


Оцеляваме с 3 милиарда евро от гурбет, пише на първа страница Стандарт, като цитира депутата от БСП Мартин Захариев. Според него, реалните пари, които влизат в държавата, са много повече, защото гурбетчиите ги дават на близките си на ръка. Той призовава държавата да привлече парите на емигрантите в икономиката.

Земя съобщава Баби плащат дълговете на внуците си и уточнява, че много млади хора до 24 години взимат бързи кредити, които обаче не могат да погасяват. Изданието пише още, че просрочията по кредити и комунални сметки на българите са над 2 милиарда и 600 хиляди лева. Според Сега, българите плащат първо заема за жилища, а на последно място е сметката за парно.

28 българи доброволци в Крим, информира от първа страница Телеграф. Доброволците са набрани от крайнодесни православни групировки, за да се бият в полза на руските сили, съобщава вестникът, цитирайки информационният сайт "Уърлд бюлетин". Националистът Павел Чернев изтъква пред всекидневникът, че се готви да замине за Крим с още петима българи като международен наблюдател за референдума на 16 март.

Украинската криза удря бизнеса ни, допълва по темата Преса. Заради повишения риск, транспортните фирми вдигнаха цената на превозите за Киев с 33%, а доставките на въглища и метали за България намаляха.

Съединените щати вложиха 61 милиона долара във военната база "Ново село", ученията започват през юни, съобщава 24 часа. Изданието посочва, че Пентагонът харчи по 60 долара на ден за всеки наш и техен боец по време на маневри. Само за миналата година, непреките ползи от участието на американски и други военни формирования в маневри на полигона "Ново село" възлизат на над 12 милиона долара, твърдят от Министерството на отбраната.

Ще контролираме с камери дежурните полицаи, казва в интервю за Труд вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Месец откакто МВР обяви, че ще отвоюва селата от крадците, битовата престъпност бележи над 16% намаление и повишена разкриваемост с 4 на сто.

Капитал Дейли съобщава, че ВЕИ таксата е създала поредното объркване в сектора. Мярката вече отнема от постъпленията на енергийните производители, но заради данъчното законодателство тежестта върху тях може да се окаже дори по-голяма.

Новинар предупреждава: Бронхит тръшка след грипната вълна. Най-рисковата група са децата и възрастните хора.

"Деконструкция" скара медийната комисия, информира Дума. От ГЕРБ нападнаха Антон Кутев, по чието предложение бяха поканени медийните експерти от СЕМ, че се опитва да упражнява контрол над регулатора, а самият Кутев заяви, че СЕМ притиска политически БНР. До размяната на обвинения се стигна, след като шефът на БНР Радослав Янкулов бе привикан в Съвета за електронни медии, за да отговори на обвиненията срещу водещия на "Деконструкция" Петър Волгин, че не предоставя плурализъм на мнения./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg