EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail09:40 | 15.05.2015прегледи 1010 коментарикоментари 0


"Закриват раковите диспансери, по идея на здравното министерство", съобщава на първа страница 24 ЧАСА. Водещото заглавие на ДУМА е "Онкоцентровете се вдигат на протест".

"Над сто чужди болници идват на лов за наши лекари от утре", пише ПРЕСА. На изложение в София и други градове ще бъдат предлагани работни места в Европа и Персийския залив с доста примамливи заплати от по няколко хиляди евро и долара.

"SOS за млякото" е водещото заглавие на ЗЕМЯ. Тъй като изкупните цени са паднали до критични равнища, фалират и големи стопанства. Земеделците отчаяно искат субсидии, допълва изданието.

Борисов обеща още 20 милиона лева за учителите наесен, съобщава ПРЕСА. ТРУД допълва, че заради добрите приходи, премиерът е заговорил за актуализация на бюджета наесен, за да се отговори на очакванията на всички за повече пари.

"Държавата реже помощите на безработни доброволци", съобщава вестник СЕГА, като цитира началника на "Пожарна безопасност и защита на населението", главен комисар Никола Николов.

"Бирници ни погват за 3 лева борч", алармира ТЕЛЕГРАФ. Фирми за събиране на дългове отново са подели телефонна кампания за предупреждения за неизплатени дългове. Те обаче не издават документ, че сметките ни са на нула, когато платим.

ТРУД информира от първа страница за решението на транспортния министър Ивайло Московски да има повече часове по кормуване и връщане на обучението на полигон, предизвикано от последните големи катастрофи.

Темата на КАПИТАЛ ДЕЙЛИ е посветена на оповестения списък на хората, посещавали Цветан Василев в офиса му в КТБ. Изданието изписва на първа страница имена на политици, издатели, представители на регулаторни институции като Йордан Цонев, Петьо Блъсков и Стоян Мавродиев.

Всички днешни вестници коментират списъка. В интервю за СТАНДАРТ, председателят на временната парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова съобщава, че имало неформална връзка между гуверньора на БНБ и собственика на затворената банка.

НОВИНАР информира, че по Черноморието се регистрира повишена заболеваемост от венерически инфекции. В Бургас и Варна има нови девет души, заразени с ХИВ.

"Бойко в Катар с осем министри", премиерът ще преговаря с емира доставки на газ, съобщава СТАНДАРТ Визитата ще е през почивните дни и е по покана на емира.

"Метрото извози такситата", пише МОНИТОР по повод новите спирки на метрото в квартал "Младост" и до летището, тарифата за таксита през късните часове обаче, е драстично повишена.

Още една софийска тема в МОНИТОР - "Топлофикация" иска абонатите да се издължават в по-кратък срок, до 15 дни, според предложените промени в общите условия, и, успоредно с това, от дружеството предлагат шест пъти по-дълъг срок за отстраняване на повредите. Експертите на регулатора не са съгласни с тези идеи, допълва вестникът. Енергийният експерт Пламен Дилков констатира в интервю за вестник СЕГА, че ефектът от ниските цени на тока за бедните е минимален.

"Кризата в Куманово пак ще засили интереса към българските паспорти", прогнозира в интервю за 24 ЧАСА лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.
БНР


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg