EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес

mail07:51 | 16.09.2013прегледи 702 коментарикоментари 0


Механизъм за автоматично увеличение на възрастта за пенсиониране ще предложи социалното министерство. Това ще става спрямо очакваната продължителност на живота на база на статистически данни и други разчети, обяснява в разговор за 24 Часа социалният министър Хасан Адемов.

Енергото няма да има право да ни спира тока, ако дължим сума по-малко от половин минимална работна заплата. Това прави до 155 лева.

Според готвените поправки в Закона за енергетиката, ако не платим и фактурата за следващия месец обаче, ЕРП-то ще има право да ни отвие бушоните, пише вестник Монитор.

Труд публикува интервю със здравния министър Таня Андреева. Въвеждането на западни критерии за превеждането на пари от здравната каса към болниците, проблемът с неосигурените пациенти, най-спешните задачи до края на годината са част от темите в разговора.

Близо 15 хиляди българчета ще чуят първия звънец зад граница. Толкова по данните на просветното министерство са децата на емигрантите ни, които учат в неделните училища по света, отбелязва Стандарт. Според министерството децата в чужбина, които няма как да посещават такива училища, ще имат възможност за дистанционно обучение, отбелязва вестникът.

Държавата повежда люта битка с тези, които пият редовно. Това предвижда Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. Целта е да се откажат поне 30% от системно злоупотребяващите със спиртни напитки, съобщава вестник Преса.

Прокуратурата ще проверява дали Електроенергийният системен оператор е изхарчил 230 милиона лева за закупуване на студен резерв за 2012 година. Енергийният министър Драгомир Стойнев обяви, че днес ще внесе сигнала за това, информира Капитал Дейли.

Българи, осъдени в чужбина на затвори и огромни глоби, се спасяват от плащането им при трансфера на присъдите им на родна земя, пише вестник Сега.

Според чиновници повече от година след изчезването на Братя Галеви те продължават да си плащат всички сметки. Двамата не дължат нито стотинка за местни данъци и такси, ток и вода. Ангел Галев си е платил дори глобата от 2 000 лева, която му бе наложена от съда за обида на двама бивши общински съветници от Атака, посочва Труд.

Изцяло нов законопроект за МВР е пуснат за обществено обсъждане. Предлаганите изменения предвиждат главният секретар на МВР да се назначава от Министерския съвет по предложение не вътрешния министър, съобщава Дума.

Под заглавие "С президента оставаме тандем" Стандарт публикува интервю с вицепрезидента Маргарита Попова. Според нея политиците могат да си върнат доверието на хората като си отговорят да въпроса защо го губят.
източник:БНР


Тагове: печат, преглед
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165