EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът днес & фабриката за убийства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес & фабриката за убийства

mail08:55 | 26.01.2015прегледи 902 коментарикоментари 0


Много от водещите публикации във вестниците днес са посветени на твърденията на вътрешното министерство, че е разкрило част от последните „показни“ убийства в страната.

„МВР разби фабрика за убийства, шефът й избяга зад граница“, гласи водещото заглавие в Монитор.

„Хванаха главорези, убили семейство Дамянови и варненския предприемач Борислав Манджуков“, съобщава Новинар.

Соченият за тартор на бандата Радослав Калчев - Черния Роди, „убивал за 30 хиляди евро“, изтъква по темата Стандарт.

24 часа съобщава във водещия си материал за изводите, до които ръководството на МВР е стигнало след „серията изчезнали подсъдими по знакови дела, сред които Евелин Банев-Брендо и двама от осъдените за убийството на Стоян Балтов“. От вътрешното ведомство са предложили на правосъдното няколко мерки, сред които поставяне на електронни гривни и други модерни устройства за проследяване на лицата с мерки за неотклонение, пише вестникът.

Водещата тема на Труд е за двойните фактури за ток, с които енергото сюрпризира клиентите си в Североизточна България. „Енерго-Про“ отново засича електромерите веднъж на 49 дни, както през 2013 година. Компанията не може да бъде глобена, защото формално е спазила наредбата, признава енергийният министър Теменужка Петкова.

Нейната снимка е и на първите страници на Монитор и Стандарт редом с уверенията, че „след оплаквания на потребители удължиха срока за плащане на тока“ и че „проверяват електромерите“.

„Започват проверки как ЕРП-тата отчитат тока“, съобщава и вестник Сега.

По-популярен в днешните вестници от Теменужка Петкова е само Алексис Ципрас. Снимката на лидера на радикалната левица, спечелила изборите в Гърция, краси първите страници на повечето издания.

„Пълен ляв за Гърция. „Сириза“ на крачка от собствено правителство“, резюмира Стандарт.

Под наслов „Новата гръцка драма“ Капитал Daily отбелязва, че „за пръв път в историята на еврозоната избирателите поискаха управление, което се обявява открито против прилагането на антикризисна програма“.

„България втора по ниска цена на бензина в Европа“, изтъква Монитор. „Пълним резервоара с 12 евро по-малко от средното ниво в ЕС“, пише изданието.

„Горивата поевтиняха с 25 на сто от септември насам“, пише Преса. Вестникът помества на първата си страница прогнозата на Световната банка, която очаква средната цена на петрола през тази година да бъде 60 долара за барел, при условие че към този момент сортът „Брент“ се продава за 48 долара.

„Сривът в цената на петрола отваря огромна дупка в бюджета“, предупреждава Сега. „Според различни оценки загубата може да е между 500 и 600 милиона лева“.

НАТО е „избрал“ Шабла „за командния си център в България“, съобщава Стандарт. „Командната база ще има за цел да управлява натовските формирования в региона, както и да осъществява електронно и радиолокационно разузнаване. То ще бъде насочено основно към Украйна, където продължават сраженията с проруските сепаратисти“.БНР


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg