EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Печатът днес&основни теми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът днес&основни теми

mail08:47 | 18.03.2015прегледи 769 коментарикоментари 0


Всеки десети у нас е в „дълбока бедност“, пише вестник Преса, като цитира проучване на Института за пазарна икономика.

Всеки десети живее със 190 лева на месец, пояснява Труд.

Темата е водеща и за Дума, който отбелязва, че „700 хиляди души живеят с по-малко от 100 лева на месец.

Данните от същото проучване, които се отнасят за 2013 година, сочат още, че около 210 хиляди работещи българи са бедни, т. е. получават под 60 % от средния доход. Две трети от домакинствата с три или повече деца живеят в нищета, изтъква вестник Сега.

„Двеста хиляди хлапета гладуват. Над 40 % във Видин, Сливен и Пазарджик мизерстват“, допълва Стандарт.

Самолетът „Бомбардие“, с който лети Цветан Василев, е запориран от държавен съдебен изпълнител, съобщава 24 часа.

Законът за синдик в КТБ влиза в пленарна зала, пише Новинар в репортаж от вчерашното заседание на бюджетната комисия в парламента.

Синдиците влизат в КТБ до седем дни, прогнозира Стандарт, като цитира председателката на комисията Менда Стоянова. Целта на синдиците е „да спасят имуществото на трезора от разграбване“, обяснява Монитор. „Синдикът на КТБ ще разваля сделки за 900 милиона лева. Ако парите не могат да бъдат проследени, виновните ще отговарят с личното си имущество“, пише 24 часа.

Агенция „Пътна инфраструктура“ иска 20 милиона лева помощ за справяне със ситуацията след обилните снеговалежи и свлачищата, пише Монитор, като цитира телевизионно интервю на шефа на ведомството Лазар Лазаров. „Според него само разчистването на пътя Смолян-Пловдив ще струва между 300 и 400 хиляди лева“, допълва вестникът.

„Пътната агенция преброи: 12 тежки свлачища дебнат в Родопите“, отбелязва Труд.

Предварителната справка на кметовете от смолянските общини сочи, че те ще поискат от Министерския съвет да покрие 1 милион и 600 хиляди лева, изразходвани за снегопочистването и аварийно-възстановителните дейности. Днес и градоначалниците на Кърджали, Кирково и Ардино ще докладват пред министър-председателя за щетите от снежното бедствие, пише Преса.

„Държавата да амнистира нарушенията на концесионера на ски-зоната в Банско - „Юлен“, който незаконно е завзел 65 хектара повече от позволената му по договор площ и да му позволи допълнително строителство, включително и на втори кабинков лифт. Това на практика предлага в доклада си междуведомствената работна група, на която е възложено да намери решение за проблема с нарушенията на концесионера“, съобщава Капитал daily. „Предложението е площта на ски-зоната да се увеличи чрез промени в договора с компанията, но за сметка на това да се вдигне таксата за концесионера. Приемането на доклада от Министерския съвет бе отложено преди няколко седмици по настояване на премиера, който заяви, че иска да има баланс между интересите на природозащитниците и инвеститора. Засега е неясно какво решение ще бъде взето и кога“, отбелязва вестникът.БНР
 


Тагове: печат, теми
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134