EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печатът: 200 хил. ваксини от Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печатът: 200 хил. ваксини от Турция

mail08:33 | 12.06.2015прегледи 1174 коментарикоментари 0


„Турция ни дава 200 хиляди ваксини“, за да реши кризата с ваксинирането на бебетата, съобщава вестник ПРЕСА. „България ще получи 100 хиляди дози комбинирана петкомпонентна ваксина за деца и още 100 хиляди дози срещу хепатит Б педиатрична. София пък ще предостави на Анкара пет милиона ваксини срещу туберкулоза“, пише вестникът. От публикацията става ясно, че преговорите са все още в ход.
„Половин София чака пари от парно. Изравнителните сметки може да се забавят с месец“, пише НОВИНАР. „Топлофикация (София) ще връща пари на 42 % от абонатите“, съобщава МОНИТОР на първата си страница. Отчетът на един от топлинните счетоводители в столицата е водеща новина и в ТРУД. Причината за „масовото надплащане“ е наредба от октомври миналата година за нова система за отчитане, сочи изданието.
Същият вестник цитира шефа на Националната полиция Христо Терзийски за над 130 акта за нарушения на кметове и общински служители по Закона за гражданската регистрация. „Полицията масово глобява кметове“, четем в заглавието на ТРУД. Според СЕГА обаче „Санкциите за „изборен туризъм“ прескачат кметовете“. „МВР глобява наред граждани в Северозападна България, а прокуратурата е открила множество нарушения в Бургаско“. Усилията им „да пресекат изборния туризъм преди местния вот тази есен засега се стоварват само върху обикновени граждани, а подминават кметовете“, отбелязва вестникът, който също цитира главен комисар Терзийски.
Дебатът за новите цени на тока продължава в днешните печатни издания.
Мнението на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България е и тази сутрин на страниците на СТАНДАРТ. „Да спрем убийството на икономиката със скъпия ток. НЕК е бездънна черна дупка, която трябва да се закрие“, заявява председателят на Конфедерацията Кирил Домусчиев, цитиран от вестника.
ПРЕСА експонира разногласията между премиера и шефа на енергийната комисия в парламента относно датата, от която ще влязат в сила новите цени. Бойко Борисов поиска отлагането им с един месец, до 1 август, а Делян Добрев отговори, че промяната трябва да стане на 1 юли.
24 ЧАСА цитира Добрев в голямо заглавие, което гласи, че „токът за заводите ще поскъпне с 1-2 процента“. „Токът за едрата индустрия скача символично“, четем и в МОНИТОР.
КАПИТАЛ DAILY помества на преден план предложението малките компании да не се регистрират по ДДС. Законопроект, внесен от депутати от Реформаторския блок, предвижда фирмите да са задължени да се регистрират по ДДС при оборот от 200 хиляди лева. Сегашният праг от 50 хиляди не е променян от началото на века. Промяната ще намали разходите и дори може да доведе до изсветляване на бизнеса. Ключовият човек в ГЕРБ по данъчните теми - Менда Стоянова, обаче заяви, че е категорично против, защото „отваря широко вратата за сивия сектор“, пише КАПИТАЛ DAILY./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg