EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печат: Теми & заглавия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печат: Теми & заглавия

mail09:10 | 10.03.2015прегледи 856 коментарикоментари 0


"Здравната каса остана без резерв", алармира в интервю за "Труд" директорът на Касата, д-р Румяна Тодорова.

Вестник "Труд" съобщава, че Цвятко Георгиев, заместник-министър на вътрешните работи и съветник на служебния премиер Георги Близнашки, ще стане председател на ДАНС.

Социологът Кольо Колев коментира в интервю за "Дума": "Интереси диктуват стремежа да се овладее силовото министерство, не се гледа интересът на обществото".

Темата на "Сега" е констатацията на Европейската комисия - българската съдебна система е последна в Евросъюза по независимост. Отбелязана е и хроничната слабост на държавата да прави реформи в системата.

"Пеевски невинен по доноса на "Протестна мрежа", съобщава "Монитор". Прокурорът от Софийската апелативна прокуратура Йордан Стоев е отказал да образува производство, с което, на втора инстанция, потвърждава решението на Софийската градска прокуратура.

Тревожно е заглавието на първа страница на "Телеграф": 700 като убиеца на Вероника се крият, над 19 хиляди изчезнали и издирвани в масивите на МВР.

"24 часа" информира, че 12-годишно момче е участвало в бой в Правец, при който цигани убиха бивш полицай, защото им направил забележка.

В интервю за "Новинар", д-р Захари Зарков от Националния център по обществено здраве съобщава, че най-младите самоубийци у нас са момчета на 5 до 7 години.

"Свлачища и наводнения настъпват след снега", предупреждава "Сега".

По повод снежното бедствие в някои райони, "Телеграф" и още няколко вестника разказват за д-р Филиз Абидин, газила двуметрови преспи в Кърджалийско, за да спаси бебе с алергична криза.

"Преса" информира, че днес управляващите ще обсъждат програмата за стабилизиране на енергетиката.

Водещото заглавие на "24 часа" гласи: "Извънредно положение за тока", от 20 години насам, за първи път, 45 далекопровода са извън строя заради снега.

"Капитал дейли" пише на първа страница: "Земеделското министерство пак се бави с одита на евросубсидите". Повече от 1 милиард и 300 милиона лева евросубсидии са под риск.

Поскъпналият спрямо еврото долар е причина за поскъпване на новите модели черна техника, пише "Стандарт".

"Монитор" е научил, че се отлага спирането на най-неефективните влакове, планирано за догодина. Една от идеите за спасяването им е общините да субсидират пътническите влакове на къси разстояния. Кметове обаче заявяват, че това ще е непосилно за тях.

"Сопот на ръба на фалита", предупреждава "Преса" и допълва, че общината е със запорирани сметки.

"Земя" информира за откритие на български учени, което дава възможност да се отопляваме с тютюневи стъбла. От семената на растението пък може да се прави маргарин.

В интервю за "Стандарт", министърът на външните работи на Израел Авигдор Либерман заявява, че в политиката на Запада има много популизъм. Той допълва, че страната му няма нови данни за атентата в Сарафово./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg