EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печат: Теми & заглавия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печат: Теми & заглавия

mail09:10 | 19.01.2015прегледи 611 коментарикоментари 0


„Замразяват тавана на пенсиите на 910 лева до 2018 година“, съобщава 24 часа като се позовава на решение на правителството от миналата сряда. Замразява се и размерът на максималния осигурителен доход на 2 хиляди и 600 лева, въпреки че социалният министър Ивайло Калфин искаше той да се вдига всяка година. Правителството планира да увеличи минималната пенсия до края на 2017-ма с 11 лева и 23 стотинки. В момента тя е 154 лева и 50 стотинки, сочи вестникът до снимка и цитат на премиера Бойко Борисов: „Защо не се напънем и не сложим жена за президент“.

„Бойко търси жена президент“ е водещото заглавие на Стандарт.

„Въпреки, че няма да спират влакове, протестите срещу БДЖ продължават“, пише Преса в репортаж за вчерашната демонстрация в Бойчиновци.

Стандарт цитира интервю на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев, който предупреждава, че ефектът от увеличаването на осигурителната тежест „ще бъде да се бутнат обратно в сивия сектор много наши фирми, които в момента са на ръба“. Изявлението дойде ден след като социалният министър Ивайло Калфин съобщи, че осигурителните вноски за пенсия могат да нарастват с половин процент годишно.

„В следващите пет години ще се повишат нуждите на икономиката от специалисти по биотехнологии, хранителни и химични технологии, от психолози“, пише Сега. „ИТ технологиите и програмирането ще запазят лидерските си позиции и специалистите по компютърна и комуникационна техника ще бъдат все по-търсени. Това са очакванията на работодателите, анкетирани в рамките на новия рейтинг на висшите училища“, сочи вестникът.

Десет хиляди лева средна заплата в „Южен поток България“, пише Труд. „Газопровод няма, но парите текат. Българската компания за тръбата продължава да работи и харчи. Вече са пръснати милиони за покупка на земи по трасето“, сочи изданието.

Труд помества интервю с председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, който отхвърля обвиненията, че не е предотвратил аферата с КТБ и определя като „лъжа и манипулация“ твърденията, че последните санкции срещу медии са насочени срещу свободата на словото. Санкциите, наложени на компании, свързани с Иво Прокопиев, са „нищожен процент“ от глобите, наложени от КФН през последните години. Мавродиев заявява още, че овладяването на БНБ и КФН е „стара мечта на българските олигарси“, какъвто според него е собственикът на „Икономедиа“ Иво Прокопиев.

Водещата тема на Капитал daily днес е „политическата несигурност в Гърция“, която е довела до теглене на депозити. „Несигурността от изхода в предстоящите избори вече има и ефект върху банковата система на страната. Вложители започнаха активно теглене на депозити - със 7 милиарда евро са се стопили влоговете през декември и януари.“/БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4166