EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печалбата на "Локхийд Мартин" надмина очакванията

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печалбата на "Локхийд Мартин" надмина очакванията

mail18:04 | 20.07.2023прегледи 746 коментарикоментари 0


Американският производител на оръжия "Локхийд Мартин" отчете коригирана печалба от 6,75 долара на акция през второто тримесечие, както и продажби за 16,7 милиарда долара. Така резултатите на компанията надскачат очакванията на инвеститорите на Уолстрийт, които предвиждаха печалба от 6,45 долара на акция и продажби за 15,9 милиарда долара, съобщи американското издание "Барънс".

През първото тримесечие на годината "Локхийд Мартин" постигна печалба от 6,43 долара на акция и продажби за 15,1 милиарда долара.

Същевременно стойността на натрупаните от компанията поръчки е достигнала рекордните 158 милиарда долара през април-юни 2023 г.

"Локхийд Мартин" представи и новите си очаквания за продажбите за цялата 2023 г. Сега производителят предвижда продажбите му да възлизат на около 66,5 милиарда долара, спрямо априлските прогнози за 65,5 милиарда долара. Печалбата на акция се очаква да бъде около 27,10 долара, или с 35 цента повече спрямо миналата прогноза.

Малко след публикуването на резултатите акциите на "Локхийд Мартин" се покачиха с 1,3 на сто по време на предпазарната търговия днес на Уолстрийт.

Що се отнася до паричните средства, компанията очаква да генерира около 6,2 милиарда долара свободен паричен поток през 2023 г., като оставя прогнозите за паричните си потоци непроменени.

Вчера Пентагонът обяви, че ще задържи около 10 процента от сумата, която ще заплати за новите бойни изтребители Ф-35, произведени от "Локхийд Мартин", докато компанията не предостави актуализиран софтуер за самолетите. Това би могло да забави плащания към оръжейния производител за над 400 милиона долара.

Министерството на отбраната на САЩ съобщи, че договорът с "Локхийд Мартин" изисква месечна доставката на девет самолета с подобрен софтуер и хардуер.

През първото тримесечие компанията обаче достави само пет самолета от модела Ф-35, докато през същото тримесечие на миналата година осъществи доставки на 26 подобни изтребителя.

Доставките на Ф-35 през второто тримесечие са се възстановили, достигайки 45 единици.

Загрижеността около доставките на изтребителите пето поколение все още пречи за растежа на акциите./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg