EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Печалбата на UBS с 83 % по- висока

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Печалбата на UBS с 83 % по- висока

mail11:30 | 04.05.2010прегледи 574 коментарикоментари 0


Най-голямата швейцарска банка UBS AG днес изненада анализаторите, отчитайки по-висока от прогнозираната чиста печалба, с цели 83 процента над равнището от предходното тримесечие, предаде Франс прес. Така банката затвърди връщането си към печалба, чието начало бе поставено в края на 2009 година.
За периода януари - март UBS е спечелила чисто 2,2 милиарда швейцарски франка (1,5 милиарда евро; 2 милиарда долара) спрямо 1,2 милиарда франка за четвъртото тримесечие на миналата година, се посочва в съобщение на банковата група.
Този резултат превишава очакванията на анализаторите за чиста печалба от 2 милиарда франка, а от средата на 2008 година това е второто поредно тримесечие, в което UBS не е на загуба.
През същото тримесечие на 2009 година банката изгуби 1,98 милиарда франка, припомнят Асошиейтед прес и ДПА.
Що се отнася до активите, които UBS управлява, банката отбеляза, цитирана от ДПА, че не може да спре изтичането на капитал, но е все пак е забавила темпото му. Нетният отлив възлиза на 18 милиарда франка спрямо 56,2 милиарда франка за последните три месеца на 2009 година, посочва АП.
В средата на април от UBS AG отчетоха забавяне на темпото на отлив на заможни клиенти през първото тримесечие на годината в сравнение с последното на 2009 г. По данни на звеното, занимаващо се с частно банкиране, отливът през първите три месеца на година е в размер на 8 млн. швейцарски франка, докато през четвъртото тримесечие на 2009 г. е бил в размер от 33.2 млрд. франка.
През последните месеци швейцарските банки като UBS AG започнаха да прилагат по- строги правила спрямо европейските си клиенти, за които имат подозрения, че избягват плащане на данъци в родините си. Подобно решение е показателно за началото на края на мистериозната доходност в страната от световен франчайзинг.
Много швейцарски банки прекратиха отношения със свои американски клиенти през миналата година след като американските власти установиха, че служители на UBS са помагали на американски граждани да избегнат данъчно облагане.
Банките, които толкова дълго време позволяваха на чуждестранни граждани да избягват плащане на данъци, криейки се зад швейцарските закони за банковата тайна, досега не са проявявали подобна строгост по отношение на европейските си клиенти с мащабни бизнес дейности, отбелязват експерти.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg