EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петте най-големи банки в Китай нямат капитал

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петте най-големи банки в Китай нямат капитал

mail13:42 | 24.11.2009прегледи 749 коментарикоментари 0


Петте най-големи банки в Китай разкриха предварителните си планове за увеличаване на капитала пред регулатора, след като има голям ръст на отпуснатите нови заеми през тази година. Това съобщиха четирима души, запознати с нещата, предаде Bloomberg.
Регулаторната комисия за банковата система в Китай е оценила финансовото състояние на Industrial & Commercial Bank of China Ltd., China Construction Bank Corp., Bank of China Ltd., Agricultural Bank of China and Bank of Communications Ltd. миналата седмица, съобщават източниците. Кредитните институции е трябвало да изчислят потенциалния спад на капитала през 2010, да направят прогнози за кредитирането, както и да определят капиталовата си адекватност.
Петте банки са отпуснали кредити на стойност рекордните 4.7 трилиона юани за първите девет месеца.
Bank of China обяви, че проучва различни възможности за снабдяване с нов капитал, след като е отпуснала най-много нови кредити в сравнение, с който и да е друг кредитор в Китай.
Правителството в страната окуражи кредитния бум на стойност $1.3 трилиона през тази година, за да подкрепи монетарните и фискални стимули  и така да осигурят ръст на икономиката. Сега обаче 11 публични банки в страната може да се наложи да събират допълнителен капитал с продажбата на акции и облигации, смятат от BNP Paribas SA. За да запазят капиталовата си адекватност кредиторите в Китай ще се нуждаят от 368 млрд. юана, смятат от  Paribas.


Тагове: Китай, капитал,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1071