EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петте критерия за качествена маруля

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петте критерия за качествена маруля

mail18:15 | 30.06.2023прегледи 606 коментарикоментари 0


Българската къдрава маруля „Брей!“ е най-предпочитаният артикул от клиентите на Kaufland от категорията на листните салати. На второ място е айсбергът, а третото място държи миксът от бейби салати. Това показват данните на най-големия ритейлър по отношение на предпочитанията на клиентите им към листните салати. Къдравата маруля е годишен артикул на рафтовете на веригата и интересът към нея е постоянен. За производството на къдрава маруля ритейлърът си партнира с четирима български производители.

Заедно с производителите, ритейлърът извършва подбор на най-добрите и подходящи сортове и семена още преди сеитба. Проследява процесите и условията на отглеждане и съхранение на продукцията и осъществява контрол върху продукцията, още преди тя да бъде събрана и изпратена към логистичния ни център.

12 са елементите на качествен контрол на плодовете и зеленчуците. Ритейлърът извършва всекидневни проверки за съответствие с изискванията на веригата за свежест, качество, цялост, здравина, чистота и аромат, грамаж/диаметър, коректност на етикета – клас, произход, марка, сорт; ежемесечни тестове за пестициди; температурен контрол и др.

Качеството на зелената салата се разпознава по 5 основни критерия:

Свеж външен вид;

Пънчето на зеленaта салата трябва да бъде бяло, защото потъмняването показва, че е имала по-дълъг контакт с въздуха след отрязването й;

Зелената салата трябва да е чиста от вредители;

Да няма прораствания на стеблото, които показват, че е стара;

Добър вкус.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg