EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Петролът се насочва към $90 за барел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петролът се насочва към $90 за барел

mail16:37 | 20.10.2009прегледи 324 коментарикоментари 0


В най-скоро време цената на петрола може да достигне $90 за барел. Това е прогнозата на Австралийската и новозеландска банкова група, разпространена в лондонското Сити. Групата е използвала най-популярни математически методи за пазара на петрола, за да стигнат до този извод, предава ИТАР-ТАСС.
Основа на прогнозата е ръстът на стойността на черното злато, на който сме свидетели в последно време.
Днес в азиатската търговия петролът подмина $80 за барел и се търгуваше на цена от $80.06 за барел.
Според модела, използван от специалистите, увереното преодоляване на цената от $ 76.28 открива перспективата за консолидиране на петролните цени на равнище $ 89.85 за барел. Моделът е изграден върху последователността на Фибоначи, обясняват банкерите от групата.
Преминаването на равнището от $80 за барел се държи на слабия долар и добрите счетоводни резултати, които американските компании реализират. Това вдъхва оптимизъм, че световната икономика поема по пътя на възстановяването и влияе на пазарите.
Марк Первал от ANZ смята, че цената на суровината ще продължи да се покачва и през четвъртото тримесечие. Според него повишаването на цената на акциите, след излизане на тримесечните отчети, които са по-добри от очакванията на анализаторите, подкрепя търговията с петрола.
Има и анализатори, които се притесняват, че в момента трейдърите се ръководят повече от емоции и това може след време да промени посоката на цената на петрола.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg