EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петролът през май: $48-53 за барел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петролът през май: $48-53 за барел

mail15:40 | 10.05.2017прегледи 1608 коментарикоментари 0


Различни фактори ще влияят върху цените на петрола през май и предстои да видим кои от тях ще „натежат" в едната или другата посока, се посочва в анализ на „Капман Холдинг", цитиран от Инфосток.

За най-важен фактор към момента се смята предстоящата среща на страните от ОПЕК и Русия в края на май, на която се очаква да бъде решено дали споразумението за доброволно ограничаване на добива на петрол ще бъде продължено и през втората половина на 2017 г.

Предвижданията засега са, че удължаването ще стане факт. Което от своя страна ще е стимул за повишение на цените на „черното злато". В противен случай, т.е. при липса на консенсус за ограничение на добива - което към момента е малко вероятно - цените на петрола ще тръгнат надолу, дори под 50 долара за барел. По мнението на част от наблюдателите на петролните пазари, и при удължаване на ограничението за добива на петрол няма да се стигне до скок на цените му, тъй като очакванията са именно такива и в голяма степен тази положителна новина вече е „изконсумирана".

Затова, от голямо значение за цените на нефта са данните за запасите от суров петрол на САЩ и продължаването на тенденцията за бавно и постепенно, но устойчиво намаление на световните запаси от петрол, докато се стигне до баланс на търсенето и предлагането в дългосрочен план. 

Що се отнася до конкретните цени на петрола на световните пазари през май, прогнозата е тяхното движение да е в границите на 48-53 долара за барел за сорт „Брент", като достигането на по-високи стойности е малко вероятно, смятат анализатори от "Капман Холдинг".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036