EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петролът поскъпна и при азиатската търговия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петролът поскъпна и при азиатската търговия

mail11:24 | 02.11.2009прегледи 395 коментарикоментари 0


Цените на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия на фона на очакванията на инвеститорите на нови данни за американската икономика и нестабилния курс на долара, предаде AP.
Американският лек суров петрол с доставка през декември повиши котировките си днес в азиатската сесия на Нюйоркската търговска борса с 51 цента до 77,51 долара за барел. Същите контракти в петък поевтиняха с 2,87 долара в края на сесията и закриха на равнище 77,00 долара.
Лондонският сорт Брент с доставка през декември също повиши цената си днес - с 61 цента до 75,81 долара за барел.
Инвеститорите са насочили вниманието си към икономическите данни в САЩ, които се очаква да бъдат публикувани тази седмица, за да се ориентират за степента на съживяването на най-голямата икономика в света. 
В същото време ОПЕК понижава цената на петрола до 75,56 долара за барел.
Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) в петък се понижи с 38 цента до 75,56 долара за барел, се посочва в комюнике, публикувано днес на сайта на организацията.
В четвъртък един барел петрол на картела се търгуваше за 75,94 долара за барел долара.
За определяне на цената на петрола на ОПЕК се използва т. н. петролна кошница, включваща 13 основни сорта петрол за износ на страните членки на картела. Цената на барел петрол се определя чрез извеждане на средна аритметична величина от котировките към момента на закриване на търговията с всички сортове от "кошницата" на ОПЕК предходния работен ден.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg