EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Петролният пазар - сега накъде?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Петролният пазар - сега накъде?

mail11:31 | 13.03.2017прегледи 1017 коментарикоментари 0


Рекордно дълги позиции са акумулирани при петрола. Ръководителят „Стратегии при суровините“ в Saxo Bank - Ole Hansen – коментира накъде би могъл да се движи пазарът сега.

Защо някои трейдъри на суровини останаха разочаровани – от Оле Хансен,  ръководител „Стратегии при суровините“, Saxo Bank:

Три месеца наблюдаваме как търговията на пазара на суров петрол почти не се променя и това все повече разочарова трейдърите, които, през това време, натрупваха рекордно дълги позиции при суровия петрол тип Брент и WTI. Седмичният доклад за инвентаризацията от щатската Energy Information Administration, който излезе в сряда, стана капката, която преля чашата - видяхме девети пореден ръст на запасите. В същото време вносовете се покачват, вместо да се забавят. Бихте очаквали в този момент, когато ОПЕК съкращава добивите, че вносът в САЩ ще падне, или ще започне да намалява, но това не се случи, и това доведе до този голям скок при запасите. Това наистина е нещото, което предизвика разпродаване. Видяхме разочаровани с дълги позиции от началото на сезона, дълга ликвидация през последните няколко седмици, но все още има много големи дълги позиции на пазара. И с неуспеха да пробие нагоре, някои от тези дълги позиции сега трябва да бъдат намалени.

Ние току-що пробихме под 50$ за барел при WTI и паднахме под това ниво доста лесно. Това ни кара сега да се съсредоточим върху корекцията от 50% от ноември до оживлението от началото на януари, което идва, както виждате на графиката, именно около ниво от 48.70$.

Както споменах, това ще е 50% корекция, ако пробием дори по-ниско и започнем да оспорваме ниво 47.20 - това ще бъде 0.618 - и пробив под това наистина може да създаде някои допълнителни притеснения на пазара.

Мисля, че на този етап при пренасищането на запасите в света се наблюдава посока надолу и пазарът се ребалансира. Проблемът е само, че ние се фокусираме толкова много върху пазара в САЩ, защото това е мястото, където имаме на разположение седмични данни, и когато имате седмични данни, които показват растящи акции и вие също виждате нарастващите вносове от страни като Саудитска Арабия, която миналата седмица достигна невиждани върхове от август миналата година насам, това не е сигналът, от който пазарът се нуждае на този етап. Това е довело до тази дълга ликвидност, която, в този момент, ние не знаем колко дълго ще продължи.


Тагове: петрол, пазар, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149