EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пет пъти по- високи стимули планира Япония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пет пъти по- високи стимули планира Япония

mail15:00 | 27.09.2010прегледи 506 коментарикоментари 0


Япония обмисля да отдели до 4,6 трилиона йени (54,7 милиарда долара) за нов пакет от стимули, тъй като страната се бори с поскъпването на йената и с бавното икономическо възстановяване, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.
Сумата ще бъде пет пъти по-голяма от пакета от 917 милиарда йени, който бе одобрен от правителството на Наото Кан миналата седмица, и който цели да бъдат разкрити работни места и да се насърчат потребителските и бизнес разходите.
Анализатори посочиха, че пакетът от стимули е прекалено малък, за да има ефект върху икономиката. Критиците отбелязаха, че правителството не е успяло да уточни как ще бъдат създадени новите работни места.
В най-новия си план правителството на Кан си поставя за цел да подобри условията за наемане на работа и да осъществи други мерки, свързани с правителствената стратегия за икономически растеж, каза пред агенция Киодо заместник главният секретар на
кабинета Тецуро Фукуяма.
Пакетът от стимули може да бъде финансиран от приходи от данъците и от бюджетния излишък от предишни години, уточни неназован източник, цитиран от Киодо.
Правителството ще избягва пускането на нови държавни облигации за финансиране на плана си, тъй като държавният дълг на Япония вече е най-големият в света, отбелязва ДПА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167