EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пет пазара на газ се обединяват

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пет пазара на газ се обединяват

mail09:00 | 26.09.2011прегледи 412 коментарикоментари 0


Ефективните газотранспортни пътища Север-Юг и Юг-Север са от решаващо значение за самите доставки на енергия за Централна Европа и за тяхната сигурност. Поради тази причина четири оператора решиха за първи път да направят международно, необвързващо пазарно проучване в Централна Европа, за да определят актуалните инфраструктурни потребности на доставчици и търговци. Общата цел на GmbH, Geoplin plinovodi d.o.o., NET4GAS s.r.o. и Tauerngasleitung GmbH е да съдейства за пазарната интеграция, конкуренцията и сигурността на доставките чрез пряко свързване на пет газови пазар - на Германия, Чехия, Австрия, Италия и Словения. Пазарното проучване ще приключи на 17 октомври 2011 година. Първите резултати ще бъдат публикувани в края на октомври. Повече информация може да се намери на  http://www.tgl.co.at/5GL.
Всеки от по-горе споменатите оператори на транспортни газови  системи се стреми към проекти, които, чрез трансгранична координация, могат да бъдат разработени по осите в газопроводната система в Централна Европа, която пък ефективно намалява разстоянията, премахва проблемите с претоварването на другите пътища за доставки и увеличава тяхната сигурност. Това отговаря и на общите цели на енергийната политика на ЕС за конкурентни, сигурни и ефективни доставки на енергоносители. Доставчиците и търговците трябва да бъдат активно включени С пазарното проучване на 5GL инициаторите му играят пионерска роля в практическото изпълнение на изискванията на третия пакет за изграждането на вътрешния пазар на ЕС. Регулаторите на участващите страни също приветстваха започналото пазарното проучване, защото чрез такива изследвания се получават нови основни данни за регионалните и националните планове за развитие на мрежата.
Посочвайки потребностите си от газопреносни връзки, доставчиците и търговците имат отредена много важна роля както за гарантирането на развитието на един ясен пазар, така и за ефективна трансмисионна система. Чрез пазарното проучване доставчиците и търговците получават шанс активно да участват в оформянето на бъдещите условия на пазара.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg