EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пет оферти за газовата връзка Гърция-България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пет оферти за газовата връзка Гърция-България

mail06:05 | 24.04.2019прегледи 706 коментарикоментари 0


Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД  на публично заседание отвори ценовите предложения на участниците, подали оферти за втората фаза на ограничената процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Проектиране, доставка и строителство на междусистемна газова връзка Гърция-България“. Прогнозната стойност на поръчката е 145 000 000 (сто четиридесет и пет милиона) евро без ДДС, а срокът за изпълнение е 18 месеца, считано от започване на дейностите.

Над 10 български и чуждестранни компании и обединения проявиха първоначален интерес към обществената поръчка и подадоха документи в първа фаза на процедурата. Търгът се провежда като ограничена процедура, като по правило само пет кандидата могат да продължат напред към втора фаза и подаване на оферти. До участие във втората фаза бяха допуснати пет участника:

1. ДЗЗД IGB – 2018 с членове -  Бонати С.п.А, Главболгарстрой Интернешънъл АД, GP Group АД

2. Обединение МАКС ЩРАЙХЕР – ТЕРНА с членове: "ТЕРНА" АД и "МАКС СТРАЙХЕР" С.П.А;

3. Обединение SPIECAPAG TRACE IGB 2018 с членове Spiecapag АД и Трейс Груп Холд АД;

4. J&P AVAX S.A;

5. Обединение CPP – AKTOР - Чайна Петролеум Пайплайн Инженеринг Ко. ООД (СиПиПи ООД) и Строително Акционерно Дружество АКТОР (АКТОР АД).

Оферти са постъпили от двама от поканените кандидати - ДЗЗД IGB – 2018 и J&P AVAX S.A. И двете оферти покриват зададените изисквания и предварително обявените условия за изпълнение на поръчката и са допуснати до техническа оценка. По време на днешното публично отваряне на ценовите предложения стана ясно, че подадената от ДЗЗД IGB – 2018 цена е в размер на 229 700 000 евро без ДДС. Предложението на J&P AVAX S.A. е на стойност 144 850 000 евро без ДДС.

След отварянето на ценовите предложения предстои да се извърши комплексна оценка, след което възложителят ще оповести крайното класиране и участника, избран за изпълнител.

Предвид графика за реализация на проекта IGB се предвижда изпълнителят да бъде обявен до средата на месец май. Цялата информация относно допускане, оценка, класиране и възлагане на обществената поръчка, ще бъде своевременно оповестена на сайта на ICGB в секция Профила на купувача в досието на съответната процедура.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886