EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пет взривни устройства в Хановер

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пет взривни устройства в Хановер

mail09:32 | 20.11.2015прегледи 1579 коментарикоментари 0


След отмяната на футболната среща между националните отбори на Германия и Холандия, която трябваше да се проведе в германския град Хановер на 17 ноември, станаха известни детайли за подготвяната атака.
По данни на регионалния вестник Die Hannoverische Allgemeine Zeitung терористична група е планирала да детонира пет взривни устройства. Три от тях са били предназначени за стадиона „АВД Арена“, където около 40 хил. зрители щяха да наблюдават контролата между футболните отбори на Германия и Холандия. Други две бомби са щели да бъдат заложени на централната железопътна гара в Хановер, а също и на една от спирките на градския транспорт.
Изданието не посочва националната идентичност на екстремистите, но отбелязва, че водачът на терористичната клетка е притежавал германски паспорт.
Властите в страната все още се въздържат от коментари за причините, довели до отмяната на мача Германия-Холандия. Федералният министър на вътрешните работи Томас де Мезиер призова обществото да остане спокойно и да се довери на спецслужбите, които се грижат за сигурността на гражданите в страната.

Ръководителят на германската служба за охрана на конституционния ред Ханс-Георг Маасен се обяви за това в страната в близкото бъдеще да бъдат отменени всички масови мероприятия заради заплахата от тероризъм, предаде Deutsche Welle.
„Заплахата от страна на „Ислямска държава“ е висока за Германия. Ние сме враг на „Ислямска държава“. Ако тя има възможност да извърши терористичен акт в страната, то тя ще я използва“, смята Маасен. Според него терористичните актове в Париж са доказателство, че в Европа „Ислямска държава“ може да използва и камикадзета.
„Длъжни сме да погледнем на тези страни, които решават и преодоляват този проблем“, заяви Маасен. Той даде като пример Израел, Великобритания, Испания и САЩ.

Един човек загина, а други петима бяха ранени при стрелба тази нощ в заведение в германския град Кьолн, съобщава местният вестник Der Koellner Stadt Anzeiger, цитиран от Фокус.
Полицията е арестувала двама души във връзка с инцидента, но обясниха, че ще бъде проведено мащабно издирване на още трима души, за които се предполага, че са замесени в произшествието.

По информация на кореспондента на "24 часа" в Германия не става дума за атентат, а за престъпление.


Тагове: Кьолн, стрелба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg