EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пет банки рефинансират договори на ДФ "Земеделие"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пет банки рефинансират договори на ДФ "Земеделие"

mail09:30 | 21.06.2011прегледи 647 коментарикоментари 0


Първите договори за рефинансиране предстои да сключи ДФ „Земеделие” с пет търговски банки, които ще кредитират инвестиционни проекти, одобрени по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщи фондът.
Схемата ще позволи на кандидатите за субсидии да получат необходимия им финансов ресурс при изпълнението на инвестиционни проекти по няколко мерки от програмата - за "Модернизация на земеделските стопанства", "Подобряване на икономическата стойност на горите", "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти", "Залесяване на неземеделски земи", "Възстановяване на горския потенциал", "Разнообразяване към неземеделски дейности" и за "Подкрепа за микропредприятия".
Кандидатите трябва да имат одобрени проекти и сключен договор за отпускане на финансова помощ по програмата, за да получат преференциалните заеми. Миналата седмица правителството одобри новите лихвени равнища, които паднаха от 9% на 7 %.
Кредитите ще покриват до 100% одобрените инвестиционни разходи по одобрените проекти, но намалени с изплатените авансови и/или междинни плащания. Таванът на тези заеми обаче няма да надхвърля 500 хил. лв. Срокът на погасяване на заемите е до 60 месеца.
Кандидатстването за кредит се извършва чрез търговска банка, която има сключен договор за рефинансиране с ДФ „Земеделие”.
Процедурата по сключване на договори за рефинансиране с търговските банки продължава.
Банките, сключили до момента договори с ДФЗ:
Първа инвестиционна банка
Обединена българска банка
Алианц банк България
Интернешънъл Асет банк
ЧПБ Тексим
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161