EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пенсионер осъди Е.ОН за 24 хиляди лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пенсионер осъди Е.ОН за 24 хиляди лева

mail09:00 | 07.11.2011прегледи 1288 коментарикоментари 0


66-годишен пенсионер от русенското село Кошов пребори монополиста Е.ОН, получавайки най-голямото обезщетение досега, изплащано от ЕРП у нас – 24 150 лв. Иван Петров и семейството му водят близо 3 години спорове в съда, след като през март 2008 година, след анонимна жалба Е.ОН прави проверка на електромера на семейната къща в Кошов. От дружеството заявяват, че уредът е манипулиран и искат титулярят на партидата да плати тока си за шест месеца назад, но преизчислен в максимални киловати за сумата от 1800 лв. Семейството не е съгласно и отказва с мотива, че таблото се намира извън къщата. Започват съдебни дела, първо във Варна, където е седалището на фирмата, а след това и в Русе.
Най-накрая Русенският окръжен съд произнася присъдата. Основният мотив, с който се отхвърлят претенциите на Е.ОН, е, че електромерът е тяхна собственост и дружеството е длъжно да следи как работи. Токът на семейството е възстановен и по общите условия в договора с Е.ОН Иван Петров получава обезщетение от 24 150 лв. "Те дължат по 20 лв. на всеки 12 часа престой, т.е. 40 лв. на ден, а нашите бяха 605 денонощия без ток", обясняват синовете на Иван Петров Пламен и Явор. Семейството е дало близо 5000 лв. по съдилища, без да се смятат нервите, които са изхабени през тези три години. Сменят няколко адвоката, докато попаднат на юрист, който е готов да отиде докрай в трудната битка с монополиста.
Успехът им в борбата срещу монополиста със сигурност ще мотивира и други българи да търсят правата си, смятат двамата братя. "Все пак, макар и да е монополист, това е фирма като всяка друга и затова трябва да вярваме в съдебната система, че ще даде справедливост", казва Пламен Петров. /БГНЕС

 


Тагове: пенсионер, Е.ОН
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg