EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пекин блокира сделката по закупуването на Hummer

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пекин блокира сделката по закупуването на Hummer

mail12:46 | 26.06.2009прегледи 444 коментарикоментари 0


Китайската корпорация Съчуан Тънчжун /Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co/ очевидно няма да успее да купи бранда на GM - Hummer, предаде ИТАР- ТАСС. Срещу предполагаемата сделка се изказа Китайският държавен комитет по развитие и реформа. Придобиването на мощната американска компания противоречи на политиката на китайското правителство за развитие на енергоспестяващи технологии е позицията на комитета. От друга страна, дори чиновници от Съчуан Тънчжун изразяват мнение, че частната компания не притежава необходимия опит за управление на производството на Hummer, като това включва, както технически, така и управленски умения.
Съчуан Тънчжун е една от водещите в Китай компании в сферата на тежкото машинно оборудване. В рамките на очаквания договор за придобиването на Hummer се очаква да бъде постигнато и споразумение за производство на ключови компоненти и части от китайската корпорация.
На 3 юни General Motors съобщи официално, че продава известната си марка Hummer на китайската корпорация Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4204