EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

П.в. Белокопитово – Каспичан готов на 15 юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

П.в. Белокопитово – Каспичан готов на 15 юли

mail06:10 | 04.05.2015прегледи 1598 коментарикоментари 0


Въпреки празниците на участъка на пътния възел Белокопитово – Каспичан имаше 200 строители, съобщава в профила си във Файсбук премиерът Борисов. Той пише още, че е останал доволен от това, което е видял. „Припомням, че кабинетът „Орешарски“ не беше разплатил нищо през своето управление. Служебното правителство и нашият кабинет платихме на два пъти по 8 млн. лв., за да се издължим на строителите, които съвестно бяха вършили своята работа и днес отново се уверих в това. При добра мобилизация на работата има шанс участъкът да бъде пуснат в експлоатация на 15 юли.”, допълва Борисов.
На 7 май в 240 м участък започват работа археолозите, които ще имат 45 дни да извършат своята проучвателна дейност.
Проектът е по програмата „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ на стойност близо 66 млн. лв. и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет. Строително-монтажните работи се изпълняват от „АМ Черно море” АД. Строителният надзор ще осъществи „Пътинвестинженеринг” АД.
Участъкът Белокопитово – Каспичан от АМ „Хемус“ е с дължина близо 5 км. В него се изгражда най-големият пътен възел у нас – п. в. „Белокопитово“ с разгърната дължина 10 км, както и 11 съоръжения. През пътния възел се осъществява връзката с път I-2 Русе – Варна и път I-4 София – Варна и пътя със Силистра.

 снимки:Фейсбук профил Бойко Борисов


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg