EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Партньорство КФН & БФА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Партньорство КФН & БФА

mail18:15 | 07.01.2022прегледи 2828 коментарикоментари 0


Комисията за финансов надзор започва активно партньорство с Българска финтех асоциация (БФА) и с представители на бизнес организации със заявен интерес към стимулиране развитието на финансовите иновации в небанковия сектор, съобщиха от КФН.
На инициирана среща от страна на Комисията, са били начертани основните линии за действие и набелязани стъпки, чрез които да се подкрепи развитието на иновационните решения в небанковия финансов сектор в България. Те включват:
- развитие на финансовата грамотност на потребителите на финансови услуги и инвеститорите чрез участие на експерти от Комисията в магистърски програми и обучителни иновационни лагери с ученици;
- участие на представители на регулатора в местни и международни уебинари на БФА;
- съвместно обсъждане на новата регулаторна рамка за колективно финансиране, която се разглежда като установена форма на алтернативно финансиране за стартиращите предприятия и МСП. Тази задача ще бъде свързана с надзор на цифрова платформа, създадена с цел свързване или улесняване на свързването на потенциалните инвеститори или заемодатели с търсещи финансиране предприятия, посочват от КФН.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg