EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Паркомати" в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Паркомати" в Пловдив

mail12:02 | 16.03.2017прегледи 1104 коментарикоментари 0


Първите три автомата за самотаксуване при паркиране в „Синя зона“ в Пловдив бяха монтирани днес на бул. „Княгиня Мария Луиза“.

„Правим го за удобство на гражданите. Автоматите ще заменят ръчната продажба на талони от инкасаторите, но същевременно продължава и SMS таксуването на номер 1332“, съобщи заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

При натискането на който и да е бутон на „паркомата“ излиза логото на общината. При желание за самотаксуване се натиска бутона с № 1 и върху монитора се изписва тарифата от понеделник до събота: 1 лв. – за 40-минутен престой; 1,50 лв. – за 1 час престой. Тъй като машината не връща ресто, колкото монети над тази сума постави водачът на МПС, автоматът ще му издаде талон за съответното време.

Ако поставените монети са под 1 лв., се появява надпис, че сумата е недостатъчна, защото няма такава тарифа. Тогава с отказ чрез натискане на червения бутон „Х“ човек може да си върне монетите.

Потвърждението на операцията се извършва със зеления „V“, след което излиза талонът.

„Водачът е длъжен да постави талона на видимо място върху арматурното табло на автомобила. Ще има екипи, които постоянно ще проверяват дали паркиралите в „Синя зона“ са се самотаксували“, предупреди директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

Автоматите са произведени от френска фирма. Единият от тях е с по-голям монитор и е модел от ново поколение, какъвто за първи път се монтира в България. Той е свързан с онлайн платформата на Община Пловдив http://www.visitplovdiv.com и при натискане на бутон № 2 всеки може да получи информация както за забележителностите на града, така и за актуалните културни събития.

Източник и снимка: Община Пловдив


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg