EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Париж ще съкрати 100 млрд.евро разходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Париж ще съкрати 100 млрд.евро разходи

mail12:00 | 21.06.2010прегледи 566 коментарикоментари 0


Франция подготвя план за съкращаване на разходите, за да спести нови 100 млрд. евро, с които да покрие публичния дефицит според европейските цели до 2013 г., съобщи електронното издание на Financial Times.
Клод Геан, който е сред най- доверените съветници на френския президент Никола Саркози, коментира пред Financial Times, че новите мерки ще бъдат обсъждани по време на годишната ревизия на публичните разходи.
„Ще има и други съобщения. Има какво да се прави още, разбира се.” По думите на Геан правителството подготвя бюджета за 2011 г. и тригодишен план за разходите, който ще бъде „сериозен и целенасочен” и ще бъде обявен през есента.
„Франция има за цел да намали дефицита си до 3 % от БВП до 2013 г. И ние сме убедени, че ще постигнем заложните цели,” коментира още Геан.
Подобно на агресивните планове по орязване на разходите на Германия и други европейски държави, Франция е под натиск да представи конкретни детайли за това как ще постигне намаляване на дефицита си до 3 % от БВП, за да се впише в нормите на ЕС.
Френското правителство се надява, да постигне икономически ръст - невиждан в страната от десетилетие, и да осигури половината от годишните  100 млрд. евро ($124 млрд., £84 млрд.) от приходи и спестени правителствени разходи, за да намали дефицита си, които до 2013 г. да е в рамките на 3 %. Засега не се посочват конкретни данни, като само се споменава, че целите ще бъдат постигнати от повишаване на данъци и намаляване на държавни разходи.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg