EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пари по ОП за безопасен труд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пари по ОП за безопасен труд

mail16:00 | 02.11.2011прегледи 782 коментарикоментари 0


Осигуряването на безопасността и здравето на работещите е ангажимент на всички заинтересовани страни - МТСП, синдикалните и работодателските организации, органите по БЗР в предприятията и Службите по трудова медицина. Това каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов днес при откриването на конференция за представяне резултатите от национално изследване на условията на труд. То се реализира чрез финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” по проект «Превенция за безопасност и здраве при работа». Изследването включва информация за предприятия от всички икономически дейности, класиране на най-рисковите сектори в икономиката и препоръки за политики в областта на условията на труд.
Министър Младенов представи трите проекта, чиито бенефициент по ОПРЧР е Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” - „Превенция за безопасност и здраве при работа”, „Повишаване ефективността на контролната дейност на изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” и проект „Подобряване контрола на труда”.

Стартиралата схема „Безопасен труд” на Агенцията по заетостта за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОПРЧР е с общ бюджет от 70 000 000 лв., напомни министър Младенов. Той обясни, че кандидатстването става чрез подаване на проектни предложения. Минималният размер на един проект е 50 000 лв., а максималният – 200 000 лв. Целева група са заети лица в малки, средни и големи предприятия. Очакваните резултати от успешното реализиране на схемата са най-малко 350 предприятия да бъдат подпомогнати и с 25% да намалеят трудовите злополуки и професионалните заболявания при подкрепените работодатели.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039