EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Парадните ЗИЛ-ове отново в производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Парадните ЗИЛ-ове отново в производство

mail11:15 | 23.10.2013прегледи 1262 коментарикоментари 0


ЗИЛ получи поръчка за новите кабриолети, които ще водят парада на Червения площад, съобщават руските медии. Още преди три години бяха направени три нови кабриолета ЗИЛ. Те обаче не бяха дело на руския автомобилен производител, а на компанията „Атлант-Делта“, използвала за целта платформата на американския пикап GMC Sierra. Това обаче явно не се понрави на тогавашния руски министър на отбраната.

ЗИЛ вече има два готови кабриолета, създадени преди няколко години на шасито на седаните ЗИЛ-41041. През 2009 г. те обаче не преминаха тестовете. После се появиха още три, единият от които бе продаден на президента на Украйна, а два други събират прах в цеховете на ЗИЛ. Явно, че сега ще ги продават наново на руското Министерство на отбраната. Въпреки че преди това да се случи, колите трябва да бъдат модернизирани. Третият автомобил е почти готов, защото е започнат за Юрий Лужков, но след скандалната му оставка проектът бе замразен.

Оказва се, че в крайна сметка ЗИЛ разполага с всичко необходимо за изпълнението на поръчката на Министерството на отбраната. Така че си струва да се изчака до май 2015 г. (поне засега се спряга тази дата) и ще видим новите парадни коли.
Агенция Speed-Press
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg