EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Папандреу обсъжда кризата с Обама

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Папандреу обсъжда кризата с Обама

mail09:38 | 09.03.2010прегледи 484 коментарикоментари 0


Американският президент Барак Обама ще приеме днес гръцкия премиер Георгиос Папандреу в Белия дом в рамките на четиридневното посещение на Папандреу в САЩ, съобщават световните агенции.
Очаква се основна тема на разговора да бъде гръцката финансова криза и възможните мерки за справяне със ситуацията в Гърция, която заплашва стабилността на еврозоната. Гръцките медиите разтълкуваха поканата на Обама към Папандреу да посети Вашингтон като политическа подкрепа за Гърция в труден за нея
момент.
Говорителят на Белия дом Бил Бъртън обяви, че в центъра на разговора между Обама и Папандреу ще бъдат "икономически въпроси", без обаче да навлиза в повече
подробности.
Вчера гръцкият премиер призова страните от Г-20 да засилят противодействието срещу спекулантите, като предупреди, че в противен случай може да има нова световна финансова криза.
"Нуждаем се от ясни правила за рискованите финансови инструменти. Надявам се на положителен отговор от тази страна на Атлантика, за да може тези инициативи да бъдат включени в дневния ред на Г-20", каза Папандреу в изказване пред института
"Брукингс" във Вашингтон.
Изявлението хвърли светлина върху една от основните цели на визитата на гръцкия премиер. По време на срещата Папандреу ще призове Обама да подкрепи общия фронт, създаван от Гърция, Франция и Германия, за борба с пазарните спекулации, съобщиха гръцките медии.
Според медиите в Атина дневният ред на разговора Папандреу - Обама ще включва още темите за гръцко-македонския спор за името на Македония, преговорите за Кипър и незабавното започване на разговори с Турция за решаване на споровете за Егейско море.
Ден преди да се срещне с Барак Обама, Георгиос Папандреу говори с американския  държавен секретар -Хилари Клинтън.
Подкрепяме твърдите икономически мерки, които предприема Гърция, заяви Клинтън пред журналисти вчера след срещата си с Папандреу. По думите й икономическата криза, която лишава хората от работа и води към закриване на компании, е едно от най-сериозните предизвикателства пред световната общност днес.
Хилари Клинтън подчерта също, че "нито премиерът, нито Гърция са искали нещо от САЩ", съобщава ИТАР - ТАСС.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163