EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Папазов:Таксата за Турция остава 43 евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Папазов:Таксата за Турция остава 43 евро

mail06:30 | 22.08.2013прегледи 689 коментарикоментари 0


Турската страна няма да въведе нови по-високи транзитни такси за България и потвърди, че запазва таксата от 43 евро, която се събира от нашите превозвачи, извършващи транзитни превози през територията на Република Турция. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов днес по време на пресконференция.
Тази информация беше потвърдена вчера с официално писмо от Али Ръза Ючулу, генерален директор на Генерална дирекция „Автомобилен транспорт“ към Министерството на транспорта, морските въпроси и съобщенията на Република Турция. Официалният отговор на турската страна беше потвърден и от представители на Посолството на Република Турция в София, по време на среща, проведена вчера.
Министър Данаил Папазов припомни, че на 12 август 2013 г. веднага след получаването на информация за предстоящото въвеждане от турска страна на нови такси с Комюнике №68 беше изпратено запитване до турското Министерство на транспорта, морските въпроси и съобщенията, с искане да бъде разяснена тази информация. От турска страна още тогава отговориха, че не се променя стойността на таксата от 43 евро, която се събира от българските превозвачи, тъй като автомобилните превози на пътници и товари между България и Турция са регламентирани в действащата двустранна спогодба.
Тези и други въпроси ще бъдат дискутирани в детайли и по време на предстояща среща в началото на септември в Турция.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg