EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Папазов: АМ „Марица” е проблемна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Папазов: АМ „Марица” е проблемна

mail16:15 | 12.03.2014прегледи 1099 коментарикоментари 0


Парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове изслушва Данаил Папазов, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предаде Агенция „Фокус”. „На Министерски съвет обсъдихме индикативното разпределение на средствата от външните фондове. За ОП „Транспорт” няма съществени изменения. Тук най-голямата промяна беше „Метрополитен”, където са предвидени повече от 300 млн. евро”, посочи министър Папазов.
„Проблемните проекти по програмата са двата ЛОТ-а на автомагистрала „Марица”. Ж.п. линиите Първомай-Свиленград и Септември - Пловдив са с особен статут при нас. Имаме сериозно струпване на техника и сили и мислим, че ще се справим в сроковете. Проблемите по линията Първомай - Свиленград са свързани с археология и отчуждаване”, каза още министър Папазов.
Екипът на министерството е представило информация по текущото състояние и напредък при реализацията на ОП „Транспорт” 2007 – 2013 г. и напредъка по подготовката на ОП „Транспорт“ 2014 – 2020 г., с която народните представители са се запознали.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg