EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Панагюрище с нова модерна болница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Панагюрище с нова модерна болница

mail06:00 | 13.06.2016прегледи 2941 коментарикоментари 0


В Панагюрище бе открита модерна многопрофилна болница "Уни Хоспитал". На церемонията присъстваха премиерът Борисов, народни представители, президентът на КНСБ Пламен Димитров, представители на бизнеса и на Българския лекарски съюз.
Премиерът Борисов поздрави община Панагюрище и "Асарел Медет" АД за успешното партньорство при изграждането на болницата. Той отбеляза, че лечебното заведение е оборудване на световно ниво. Борисов обяви, че до края на годината от държавния бюджет ще бъдат осигурени 17 милиона лева за дейността на болницата. "Това е възможно благодарение на по-добрите приходи, които се събират", отбеляза премиерът.  По думите му общините, бизнесът и държавата се обединяват, за да може да се осигури здравето на нацията.
Бойко Борисов разгледа медицинския комплекс, включително и двата линейни ускорителя в онкологичното отделение. Според него повече от 20 болници в страната вече са на свръхвисоко ниво.
Многопрофилната болница в Панагюрище е създадена чрез публично-частно партньорство и в нея са инвестирани повече от 90 милиона лева. В лечебното заведение са внедрени най-модерните технологии за лечение на онкологични заболявания.
По-късно пред журналисти министър-председателят коментира мерките, които ще бъдат предприети за осигуряването на спокойствието и реда през активния туристически сезон. Той отбеляза, че ще бъдат засилени полицейските проверки и данъчният контрол на обектите.
По повод на възможността Кристалина Георгиева да бъде номинирана за генерален секретар на ООН Бойко Борисов посочи, че тя безспорно е най-добрият еврокомисар и е уважавана в целия свят. Според него е хубаво, че има толкова българи, които могат да кандидатстват за най-високи постове.
"Госпожа Бокова е в ЮНЕСКО, кандидат е на правителството и сме взели решение", каза в заключение той.
След Панагюрище министър-председателят ще се включи в поклонението край с. Славовица по повод на годишнината от смъртта на Александър Стамболийски. /БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153