EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Пак спад в китайския износ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пак спад в китайския износ

mail16:09 | 14.11.2016прегледи 1438 коментарикоментари 0


Китайският износ се понижава през октомври седми пореден месец, предимно заради слабото търсене, пише „Уолстрийт Джърнъл".  Износът се понижава със 7,3% на годишна база, сочат данни на Митническата администрация. През септември спадът беше 10%.

Вносът през октомври се понижава с 1,4% на годишна база, което до голяма степен отговори на очакванията. Освен това е по-добър резултат от 1,9-процентовия спад през септември. Търговският излишък се разширява през октомври с 49,06 млрд. долара, което е по-малко от очакванията. През септември излишъкът беше 41,99 млрд. долара.

Поръчките се ускоряват през октомври, след като два тайфуна през септември забавиха доставките. Подобрените бизнес нагласи в САЩ и Германия също допринасят, но може да отнеме няколко месеца, преди китайският износ да се възстанови достатъчно, за да помогне на цялостната експанзия.

Вносът извлича полза основно заради повишеното търсене на суровини, което от своя страна е подкрепено от продажбите на жилища във водещи пазари. Цените на желязната руда се повишават с 15% на месечна база, а поскъпването при петрола възлиза на 1,5% през октомври.

 


Тагове: Китай, износ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg