EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пак скандал Москва-Киев за газа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пак скандал Москва-Киев за газа

mail23:54 | 28.04.2009прегледи 678 коментарикоментари 0


Russia-Ukraine-GasРуската газова компания Газпром е предявила претенции към Нафтогаз Украйна за неплатени сметки за газовите доставки през март, съобщи пълномощният представител на украинския президент по международните въпроси на енергийната сигурност Богдан Соколовски, цитиран от РИА Новости.
Газпром е уведомила Нафтогаз за нарушаване на договора на 6 или на 9 април, уточни Соколовски, според когото от украинската компания се иска да доплати неколкостотин милиона долара. Соколовски подчерта, че глобите не представляват точка от договора. "Такива въпроси се решават в съда", каза той, изтъквайки, че тази ситуация е свидетелство за необходимостта от изменения в съществуващите договори.
Междувремонно украинският президент Виктор Юшченко заяви, че газопреносната мрежа на територията на страната след модернизацията й ще остане собственост на държавата, съобщава “Коммерсант”. По неговите думи ръководството е намерило инвеститори за обновяване на мрежата, а в момента търси изпълнител за осъществяване на проекта. “Ще бъде проведен конкурс за модернизиране на линейната част и ако руският договор се окаже най-изгоден, руската страна ще вземе участие в проекта. Ограничения за участие на чуждестранни компании в тези конкурси няма да има. Собствеността на газопреносната мрежа обаче няма да се промени”, каза Юшченко.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4140