EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пазарът пред МЗХ с дистанционни доставки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарът пред МЗХ с дистанционни доставки

mail16:08 | 01.04.2020прегледи 9817 коментарикоментари 0


Традиционният фермерски пазар, който се провеждаше всяка сряда пред земеделското министерство с участието на малки производители от цялата страна, продължава да работи с дистанционни доставки предвид кризата с разпространението на коронавирус в страната и извънредните мерки, чието прилагане е удължено до 12 април с решение на здравния министър Кирил Ананиев. Това става ясно от информация на организаторите на събитието.
Малките производители ще извършват доставки лично и чрез куриерски пратки до домове и офиси при спазване на необходимите хигиенни изисквания, става ясно от информацията.

Към момента доставки на произведени в българските ферми продукти извършват 32 стопанства, като списъкът е динамичен и ще се обновява в сайта на инициативата - http://bioferma.org/ и на фейсбук профила на фермерския пазар - https://www.facebook.com/www.bioferma.org/ . Сред продуктите, които могат да бъдат поръчани, са мед и пчелни продукти, сирене, кашкавал, яйца, продукти от телешко и говеждо месо, биозеленчуци, био- и плодови вина и сиропи, билки, чайове, конфитюри, лютеница и др. Сред предложенията има още сладкиши без захар, цветове от шафран, масло и брашно от бял трън, супи в бутилка и други.

Фермерските пазари на територията на София спряха да се провеждат на 16 март след заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова предвид ограничителните мерки, взети във връзка с кризата с коронавируса в страната и издадените разпореждания на здравни власти, които удължиха срока им до 12 април.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 866